Alcorn schreef in haar afscheidsbrief dat therapeuten hadden geprobeerd haar opnieuw in een jongen te veranderen. Sympathisanten startten vervolgens een petitie waarin politieke leiders werden opgeroepen 'bekeringstherapie' te verbieden. De petitie werd in drie maanden tijd zo'n 120 duizend keer ondertekend.
Leelah Alcorn

Volgens een hoge medewerker van Obama is de president geraakt door het verhaal van Alcorn. Obama zou overigens niet van plan zijn zelf met nationale wetgeving te komen tegen bekeringstherapie. Volgens medewerkers is de president wel van plan om staten te steunen die de praktijk willen verbieden. In sommige staten is dergelijke therapie voor minderjarigen inmiddels al in de ban gedaan.

'Overweldigend wetenschappelijk bewijs toont dat conversietherapie, vooral wanneer toegepast op jonge mensen, medisch noch ethisch juist is en aanzienlijke schade kan veroorzaken', zegt Witte Huis-adviseur Valerie Jarrett.  

Het genootschap van Amerikaanse psychiaters is al lang tegenstander van conversietherapie, die volgens de organisatie is gebaseerd op de veronderstelling dat homoseksualiteit een psychische stoornis is.

Bron: The New York Times