Op de foto zijn verschillende mensen te zien die op een metro staan te wachten. De meest in het oog springende mensen zijn de twee dames rechts, die in een innige omhelzing verwikkeld zijn. 'Ik ben niet bevooroordeeld. Ik vind dat mensen moeten doen met hun leven wat ze willen. Maar ik vind het absurd dat ik word gedwongen om naar zoiets als dit te kijken', schrijft Nelson Felippe.

'Wat mensen in de privésfeer doen, is hun eigen zaak. Maar als ze iets en plein public doen, dan ga ik me ermee bemoeien. En ik weiger een situatie als deze als normaal te beschouwen', gaat hij verder.

'Er zijn sociale normen en waarden en dit kan gevaarlijk zijn. Wat als er iets verschrikkelijks gebeurt, of nog erger: als er iemand sterft. Wie is dan de schuldige?'

'Wat zou er gebeuren als een kind elke dag zoiets ziet? Kinderen zullen denken dat het normaal is om te wachten op de metro op de gele lijn. Dus doe niet hetzelfde als die gast daar. Volg het voorbeeld van de vrouwen.'
De foto met ironische tekst vergaarde in korte tijd duizenden likes. Het laat wat ons betreft zien dat er genoeg originele manieren zijn om de strijd tegen homofobie aan te gaan.

Bron: Mic.com