LOVE Dance Point resident dj Baris caymaz begon zijn carrière in 2001 en werkte toen samen met een van Turkije’s bekendste house dj's Murat Uncuoğlu. Sindsdien draaide hij in onder meer Reina, Galatasaray İsland en Halikarnas Bodrum. Als resident dj zorgt hij voor de zo bekende mix van LOVE dp: vocal house en aanstekelijke Turkpop. Serkan Turker, aka dj KAN, startte als dj in de Blue Bar in Ankara in 1998. Sindsdien draaide hij in alle belangrijke clubs in Turkije en ook internationaal timmert hij al enige tijd aan de weg met zijn Hip Sultan feestjes, zijn nieuwe concept Super X Club en zijn sets bij onder meer Fantasia (Dubai), Funhouse en Warehouse (Amsterdam) en SuperMartXe/Privilige (Ibiza). Als resident dj van LOVE dp mixt hij trance met progressive en house met tribal tot een dynamisch en melodieus geluid. Live vocals worden verzorgd door Miss Bunty, die met haar dijk van een stem clubs, feesten en festivals over de hele wereld veroverde. 

Ook in de grote zaal draait The G-Team¸die bijna iedere club en elk feestje in Amsterdam van binnen en van buiten kennen. Naast vele residenties hebben ze ook hun eigen maandelijkse feestje ‘Sandwich’. Ook hebben ze als support act opgetreden met onder meer Ke$ha, The Scissor Sisters, LMFAO, Icona Pop, Mika, Sam Sparro en Mykki Blanco. 

Tussendoor zijn er optredens van de LOVE Dance Point gogo dansers, resident performers Trippin Angels en de prachtige Bianca, buikdanseres van de bekende Turkse popster Tarkan. Met haar typische stijl maakt ze een eigen interpretatie van de muziek door haar buikdansen.

Turkpop in de kleine zaal
Dj Erhan Afacan is resident dj van Pink Istanbul en met zijn Turkpop en Turks geïnspireerde house zet hij keer op keer de kleine zaal in lichterlaaie, stiekem de favoriete zaal van vaste Pink Istanbul bezoekers.

Lupe&Titia's #50shadesofbasementhouse
In de kelder nemen Lupe en Titia je mee op een reis langs Chicago/Detroit/Acid house, breakbeat, disco en electro. Lupe organiseert al sinds 2004 zijn eigen feestjes in Amsterdam, zoals Get On Down, UNK en Italo Elite. Hij draaide in alle belangrijke clubs en op alle festivals die er toe doen, onder meer Club 11, Trouw, Paradiso, Mysteryland, NOW & WOW en Dance Valley. En ook internationaal timmert Lupe aan de weg, met optredens in Servië, Londen, Berlijn en Istanbul. Titia was jarenlang deel van het Spacegirls dj collectief, tegenwoordig treed ze solo op in onder meer Canvas, Disco Dolly, Club Arcade en was van de partij bij de laatste dagen van Trouw Amsterdam.

Pink Istanbul & Pink Amsterdam
In Amsterdam en Istanbul (Pink Amsterdam) worden feesten georganiseerd om de zichtbaarheid en emancipatie van homocultuur in beide steden te promoten en verbeteren. Binnen de Islamitische wereld is de Turkse homoscene van Istanbul uniek te noemen vanwege de variëteit, zichtbaarheid, aanwezigheid en acceptatie. De homoscene in de stad aan de Bosporus heeft dan ook een enorme aantrekkingskracht op een grote regio tot aan de Balkan en het Midden-Oosten. Toch zijn er voor holebi’s nog veel belemmeringen en problemen, zoals geweld en uitsluiting. Ondanks het feit dat er nog veel te doen is, laat de Turkse homogemeenschap zichzelf steeds duidelijker horen en zien en dat mag gevierd worden. Door rolmodellen een podium te bieden en uitwisseling te stimuleren tussen de kunst- en homoscenes van beiden steden wil Pink Istanbul een actieve bijdrage leveren aan de zichtbaarheid en de emancipatie van Turkse homoseksuelen. Meer informatie over Pink Istanbul op www.facebook.com/PinkIstanbul

Pink Istanbul
Zaterdag 02 mei 2015
Zaal open 23.30 - 05.00 uur
Entree 12,50 incl. daglidmaatschap
Entree Early Bird 9,- incl. daglidmaatschap
Meer informatie en kaarten
Facebook.com/PinkIstanbul