De jonge Nathaniel Gill stond zenuwachtig voor het staatshuiscomité van Florida en las zijn verhaal voor. De jongen en zijn broer vonden langere tijd geen pleeggezin omdat ze al wat ouder waren. Maar na een tijdje kregen ze twee papa's waar ze 'samen heel gelukkig mee zijn'.

De 10-jarige jongen vertelde: 'Ik ben geboren in Miami. Toen ik vier maanden was gaf mijn broer, die toen zelf vier was, me te eten. Hij ging zelfs naar de buren om te bedelen voor eten. Later moesten we naar een pleeghuis. Maar op een dag hadden we plots geluk. Mijn broertje en ik kregen een nieuwe familie. Nu hebben we twee lieve papa's en een mooi huis.' Verder kwam de jongen niet. De Republikeinse politicus Charles McBurney onderbrak de jongen en zei dat diens minuut spreektijd voorbij was. Dat terwijl de politicus de ruimte had om een spreker ook langer spreektijd te geven.

Omdat Nathaniel zijn verhaal niet mocht en kon afmaken kon hij terecht bij de organisatie Equality Florida. Via een video kon de jongen zijn verhaal afmaken. Nathaniels papa's adopteerden eerder nog een meisje met autisme. Nathaniel zei verder nog dat discriminatie ervoor zorgt dat er nog veel minder kinderen worden geadopteerd en dat velen dan in een tehuis moeten blijven omdat niemand anders hen wil. 

Bekijk hieronder twee video's. De eerste waarin Nathaniel wordt onderbroken door de Republikeinse politicus. De tweede video van Equality Florida waar hij de kans kreeg om zijn verhaal af te maken.

Bron: Rawstory