Met meer dan 14.000 stemmen is Dowling de koploper in de wedstrijd. Begin deze week zagen Dowing en zijn vrouw hoe hij met gemak de top duizend binnenstormde, en al snel bemachtigde hij een plaatsje bij de laatste driehonderd. Een dag later werd Dowling wakker en stond hij op nummer een. 

Met de hulp van de transgendergemeenschap en sociale media steeg Dowling in mum van tijd naar de eerste plaats. Een bericht op Tumblr zorgde voor een groot aantal stemmen en ook op Twitter hielpen veel mensen mee om te zorgen dat Dowling het eerste transgender covermodel van Men's Health wordt.

Dowling is overrompeld door alle positieve aandacht. 'Ik had niet verwacht dat mensen me zo zouden steunen. Ik ben heel trots dat ik onze gemeenschap kan vertegenwoordigen en dat ik echt iets kan betekenen', vertelt hij.

Dowling groeide op in Long Island, in New York. Als tiener ontdekte hij dat hij op meisjes viel. Niet veel later besefte hij dat hij eigenlijk veel liever een jongen wilde zijn. Toentertijd kon hij op internet niet veel informatie vinden over transgenders. Pas in 2007 kwam Dowling een video in de show 'Maury' tegen, die zijn leven veranderde. 

In het filmpje was te zien hoe een transgender een foto van zichzelf laat zien toen hij nog een meisje was. Sindsdien documenteert Dowling zijn overgang van meisje naar man op zijn YouTube-kanaal.

Wij zijn in elk geval heel enthousiast. Als jij dat ook bent, stem dan op Downling!

Bron: The Daily Beast