Volgens stichting Meer dan Gewenst groeit het aantal homoseksuele mannen dat kiest voor een draagmoeder uit de Verenigde Staten sterk. 'Acht jaar geleden ging het eerste mannenstel naar de Verenigde Staten, inmiddels zijn dat tientallen homostellen per jaar. En op onze informatiebijeenkomsten over roze ouderschap zien we dat meer dan de helft van de wensvaders een draagmoederschapsconstructie overweegt', vertelt Marc Faber van Meer dan Gewenst aan het COC.

Draagmoederschap is niet strafbaar in Nederland, commercieel draagmoederschap wel. In de Verenigde Staten is dat anders, daar is commercieel draagmoederschap volgens Meer dan Gewenst heel goed gereguleerd. Zij zien nu dat Amerikaanse bureaus en klinieken ook de Europese homomannen steeds beter proberen te informeren.

Op 3 mei 2015 is het de Amerikaanse organisatie Men Having Babies gelukt om 20 klinieken en bureaus uit de VS naar Brussel te halen, waar zij potentiële homo-wensvaders informeren over de mogelijkheden van draagmoederschap in de VS. Advocaten zijn aanwezig om deze mannenstellen te informeren over hoe de wetgeving van diverse Europese landen aansluiten op de wetgeving in de VS. Draagmoeders en homostellen die al kinderen hebben, vertellen hun ervaringen.

Nederlandse homoseksuele stellen die belangstelling hebben kunnen kaarten kopen via Stichting Meer dan Gewenst. Homopapa Conferentie Brussel vindt plaats op zondag 3 mei vanaf 9.00 uur Locatie: Bip – Huis van het Gewest, Koningstraat 204 te Brussel Entree: € 20,- incl. lunch. Meer info vind je via Meer dan Gewenst.

Bron: Meer dan Gewenst / COC