De International Day of Silence, bedoeld om aandacht te vragen voor het pesten van o.a. homo's, vond vrijdag plaats op veel scholen over de hele wereld. Omdat de McGuffey High School vrijdag een excursie had gepland, hield de Gay-Straight Alliance (GSA) het stille protest daar al op woensdag. Zo'n dertig tot vijftig leerlingen deden mee.

Maar de volgende dag liepen ineens opvallend veel leerlingen rond in een geruit, flanellen overhemd. Al snel werd duidelijk waarom: het was Anti-Gay Day, een gecoördineerde actie. Homo- en biseksuele leerlingen werden uitgescholden en geduwd, hun opbergkastjes werden beplakt met bijbelteksten. Ook werden ze getagd in foto's van bijbelteksten die naar Instagram werden geüpload. Verder ging er een 'lynch list' rond van studenten die aan de 'Day Of Silence' hadden deelgenomen.

De schoolleiding heeft vol afschuw gereageerd en laat de politie onderzoek doen naar de gebeurtenissen. De school laat weten dat er geen getuigenissen zijn van de genoemde 'lynch list', maar moedigt iedereen aan om informatie te delen. De school zegt garant te willen staan voor een veilige, positieve omgeving voor alle leerlingen.

Bron: Daily Mail