Boehning is een conservatieve Republikein die tot twee keer toe tegen stemde als het in Noord-Dakota over wetsvoorstellen ging om LHBT's te beschermen. Zijn stemgedrag en foto bij de berichtgeving daarover in de media deden Smith de wenkbrauwen fronzen.

'Ik wist zeker dat ik deze persoon ooit had gesproken', vertelde Smith tegen The Washington Post. Hij was gaan graven in zijn smartphone en vond correspondentie met Boehning in de dating-app Grindr, een populair kanaal voor homo’s om af te spreken. Onno Hoes, burgemeester van Maastricht, kwam door dezelfde app in moeilijkheden.

Boehning had Smith foto’s van zijn geslachtsdeel gestuurd. Smith vond op zijn beurt dat men hierover moest horen. Niet om de politicus per se te outen, maar omdat hij iets wilde doen tegen de vooroordelen tegen de homogemeenschap die het mogelijk maken dat een homo tégen zijn eigen belangen stemt.

De politicus, die altijd zeer conservatief stemt in Noord- Dakota, heeft inmiddels toegegeven gay te zijn. In zijn thuisbasis Fargo is het schandaal het gesprek van de dag. Zelf probeert meneer hypocriet de onthullingen nu te relativeren. Vooral het sturen van de foto’s. 'Dat doen homo's op die site toch? Of niet soms?'

Bron: Pink News