Divine
Ze werd door People Magazine 'Drag Queen of the Century' genoemd en was een succesvolle acteur en disco-zanger. Door hoofdrollen te spelen in films van de eccentrieke John Waters kreeg Divine een cultstatus. Divine at hondenpoep in Pink Flamingos, speelde de rol van Edna Turnblad in de originele versie van Hairspray en was de inspiratie voor Ursula de Zeeheks uit de Disney film de Kleine Zeemeermin. Met 'Shoot your Shot' had ze ook nog eens een top 10 notering in de Nederlandse muziek charts. Divine kunnen we met recht een draglegende noemen. Twee jaar geleden bracht documentairemaker Jeffrey Schwarz een ode aan de queen der queens. Tegenover Gay Star News zei hij: 'Een hoop dragqueens die je tegenwoordig ziet zijn extravagant, origineel en soms ook een beetje eng. Divine heeft die trend gestart.'


Lady Bunny
Een echte dragicoon is ook de Amerikaanse Lady Bunny (52). Haar acts zijn grof, gewaagd en doordrenkt met zelfspot. Vorig jaar spraken we haar in Club Nyx. Toen zei ze het volgende: 'Ik hou persoonlijk wel van outrageous dragqueens. Niemand wil kijken naar iemand die ontzettend extravagant gekleed gaat, maar verder doodsaai is.' En saai is deze madame met sass allerminst!
RuPaul
Wie absoluut niet mag ontbreken in dit lijsje is RuPaul (54), misschien wel de bekendste drag van dit moment. Zeven jaar geleden begon ze met RuPaul’s Drag Race, een tv-show met een klassieke afvalrace-opzet, waarin tien drag queens strijden om de titel ‘America’s next drag superstar'. De show is een gigantisch succes, met heerlijke, venijnige oneliners en een frisse kijk op de dragscene. De populariteit van RuPaul's Drag Race leidde wereldwijd tot een opleving van de dragscene en het programma heeft nu al zeven seizoenen. In 2016 mogen we het achtste seizoen verwachten. RuPaul werd in de jaren '90 bekend met het nummer Supermodel (You Better Work). Ze nam ook een duet met Elton John op en had in Amerika haar eigen talkshow. Tegenwoordig schittert ze vooral in haar blitse realityserie. 

Vul het lijstje aan als jouw dragtastic queen er niet tussen staat!