De Oeverlanden is een park, recreatie- en natuurgebied in Amsterdam Nieuw-West. Het stadsdeel Nieuw-West zou nu willen dat de homo-ontmoetingsplaats naar eldres wordt verbannen. 

Sinds jaar en dag staat de rand langs de Nieuwe Meer van De Oeverlanden bekend als homo-ontmoetingsplaats. Het fietspad dwars door De Oeverlanden komt ook langs het cruisegebied. 'Families met kinderen op weg naar een van de vele strandjes zien niet alleen konijntjes langs de bramenstruiken, maar ook regelmatig mannen in hun blote kont, al dan niet seksuele handelingen verrichtend', aldus de krant.

Een stadsdeelvoorzitter meent dat er steeds meer recreanten naar het gebied komen en de locatie daarom een belangrijke recreatieplek voor Amsterdam geworden. Het heeft leuke horeca en is een gebied met veel strandjes en waar altijd schoon zwemwater is. Daarom zouden cruisende homo's steeds vaker een probleem vormen.

De Telegraaf meldt verder dat het stadsdeel de afgelopen maanden geprobeerd heeft om het gebied waar het cruisen wordt gedoogd duidelijker af te bakenen met boomstammen en dertien extra borden. Ook zou er uitgebreid geflyerd zijn. Toch zouden er signalen zijn dat een aantal homo’s zich niets van de grenzen aantrekt. 

Lees het volledige artikel in De Telegraaf of via Blendle.