Hoewel het boek pas op dinsdag uitkomt, maakt Google Books eigenlijk alles al bekend, meldt YouTube-watchsite Superfame. Hoofdstuk 14 bestaat uit één zin: 'Surprise, I'm gay.' In hoofdstukken 15 (Dating and Rejection), 16 (Long Distance) en 17 (Prince Heartbreak) gaat hij er verder op in.

'Ik wilde dat mensen focusten op wat ik deed, niet of ik een jongen kus', schrijft Graceffa, die inmiddels 4,6 miljoen abonnees op YouTube heeft. 'Ik wilde iets voor mezelf houden.'

Op Twitter reagereerden fans enthousiast op zijn coming-out, wat Graceffa duidelijk goed deed.

Speculaties over zijn homoseksualiteit gaan al jaren mee. Hij ontkende nooit, maakte in 2013 met Shane Dawson twee video's over hoe het niet uitmaakt en zweeg toen goede vriend Connor Franta uit de kast kwam. 

Graceffa zegt dat hij als kind werd gepest omdat hij zich 'verwijfd' zou gedragen. Toegeven dat hij inderdaad homo is, voelde voor hem 'aan als de pestkoppen gelijk geven'. Hij zegt ook bang te zijn geweest omdat het stereotyperende verwachtingen schept.

Toen hij verhuisde naar Los Angeles, kon Graceffa zijn seksualiteit echt 'ontdekken'. 'Ik ben nu trots op wie ik ben, ik ben het zat om mijn identiteit te verstoppen en ik ben het zat om bang te zijn mijn persoonlijke ervaringen te delen.'

Hieronder zijn clip bij het nummer 'Don't Wait', waarin Graceffa een aantrekkelijke prins kust. Cute!
Bron: Superfame