‘We hebben veel om trots op te zijn’ vertelt Alan De Bruyne, nu al zes jaar medeorganisator van The Belgian Pride. ‘België staat op nummer 2 van de landen waar LGBT’s het op wettelijk vlak het best geregeld hebben. En onze transgenderwetten worden binnenkort aangepast, dus volgend jaar zijn wij nummer 1 van de wereld!’Organisator Alan De Bruyne (rechts) met Jean Paul Gaultier (midden) © Egenius

De onontkoombare parade van The Belgian Pride was dit jaar niet zo zonnig als het jaar ervoor, maar dat mocht de pret niet drukken. Na een optreden van LaDiva Live op de Beurs, en een openingstoespraak waarbij ook Kaspars Zalitis, organisator van EuroPride in Riga, opriep om de belangrijke pride in zijn land bij te wonen, kon de parade van start gaan. Veel organisaties, politieke partijen, feesten en cafés deden aan de optocht mee; van expertisecentrum voor gezondheid Sensoa, homobar Chez Maman, homobelangenorganisatie çavaria en gaysauna Club 3000 tot Mister Gay Vlaanderen en Antwerp Pride.

De rest van het verslag lees je in Gay&Night #207, vanaf volgende week gratis verkrijgbaar op meer dan 100 locaties in Vlaanderen en Brussel, maar nu al online te lezen.

Tekst: Martijn Tulp | Fotografie: Naz Taha