'Op 4 augustus 2015 bestaat de site 18 jaar. Een mijlpaal als ik het vergelijk met andere websites. Het is een goed moment om te stoppen en ruimte te maken voor een jongere generatie', zegt Kam-Fong, die de site opzette toen hij zelf 18 jaar oud was.

Een van de eerste online gay-communities
De website is ooit uit verveling ontstaan tijdens een vakantie van Kam Fong op Schiermonnikoog. Dankzij rubrieken zoals 'Tante Beps Roddeljournaal' en bijzondere columns ontstond op kamkrant.nl een echte online community, toen Instagram en Facebook nog niet bestonden. De site heeft in daarmee een belangrijke rol gespeeld in het leven van veel jonge homo’s die net uit de kast kwamen en zich wilden oriënteren binnen de gayscene.

In de afgelopen 18 jaar, heeft kamkrant.nl eigen evenementen georganiseerd zoals Cash & KamKrant, Mister KamKrant IRC en De Naughty Bingo. Een van de meest zichtbare evenementen was De Zwakste Nicht, een roze persiflage op het destijds populaire programma De Zwakste Schakel, waarbij diverse steden werden aangedaan zoals Rotterdam, Enschede en Arnhem.Door het organiseren van eigen evenementen heeft kamkrant.nl veel homojongeren ook ´offline´ met elkaar in contact gebracht. Tot slot heeft kamkrant.nl diverse keren meegevaren tijdens de Amsterdamse Canal Pride.

Tot 4 augustus
De komende tijd zal de redactie de site nog onderhouden en content blijven plaatsen. Binnenkort verschijnt de jaarlijkse kamkrant.nl zomeragenda en zal er verslag gedaan worden van populaire homofeesten. De kamkrant.nl-bloggers Kevin, Vinnerd, Thijs, Scott en Wouter zullen tot het einde hun steentje bijdragen. Op 4 augustus zal de laatste update op de site verschijnen, niet veel later zal de site 'op zwart' gaan.