Skelte werkt als kapper in Bonheiden en kwam vijf jaar terug uit de kast. 'Mijn coming-out verliep moeizaam', vertelde Skelte in mei aan Gay&Night. 'Ik zat op een heel conservatieve school en was de eerste jongen van de ganse school die voor zijn geaardheid uitkwam, terwijl ik goed genoeg wist dat ik absoluut niet de enige was tussen die honderden jongens en meisjes! Na veel pesterijen, bedreigingen, groepsgesprekken, verstopte boekentassen, gefluister en geroep kwam er eindelijk een lichtje aan het eind van de tunnel. Mijn beste vriendin had het aanvaard en stond volledig achter mij! Al snel werd ik zelfverzekerder en kon ik van me afbijten.'

Tijdens de verkiezingsshow vertelde hij openlijk over zijn kinderwens en pleitte hij voor het bespreekbaar maken van holebi-ouderschap. 'Een van de hoofdredenen dat ik me heb ingeschreven is om meer aandacht te creëren voor holebi-ouderschap', vertelde hij tevens aan Gay&Night. 'Ikzelf en mijn partner hebben een kinderwens en ondervinden regelmatig problemen op dat gebied.'

De verkiezing vond plaats in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Twaalf kandidaten toonden het beste van zichzelf in een show gevuld met modedefilés, het showen van zwembroeken en ondergoed, interviews en muzikale acts. Er was ook ruimte voor meer serieuze gesprekken over LGBT-thema's.

Skelte werd gekroond tot de nieuwe Mister Gay Vlaanderen door niemand minder dan premier Charles Michel. Verder bestond de jury uit Bart Peeters (Zanger, Presentator), Jani Kazaltzis (Stylist), Maaike Cafmeyer (Actrice), Daniella Somers (9-voudig wereldkampioen boksen), Lesley-Ann Poppe (Mediafiguur), Roos Van Acker (Presentatrice), Gene Bervoets (Acteur), Joyce De Troch (Presentatrice), Wim Ballieu (TV-kok), Niels De Jonck (Model), Kobe Ilsen (Presentator), Kathleen Aerts (Zangeres), Jef De Smedt (Acteur), Belle Perez (Zangers), Miriam Jacques (Ex-organisatrice Miss Belgian Beauty), Loes Van Den Hoevel (Actrice) en Marc Putman (CEO OUTtv).

Naast de hoofdtitel van Mister Gay Vlaanderen werden er ook andere titels uitgereikt: mister Sympathie ging naar Stijn Geeroms en mister Fotogeniek was tevens voor Skelte weggelegd.