In 1990 maakten de Nijmeegse fotografen An Stalpers en Ineke Duursema een serie foto’s waarin zij hun kijk op homoseksualiteit gaven. De serie kreeg de toepasselijke titel: Het Kan Ook Anders. De serie bestond uit twintig foto’s die op verschillende plaatsen in België en Nederland te zien is geweest. Een van de populairste foto’s uit de serie toonde twee papa’s en hun kindje.

Pride Photo Nijmegen heeft een aantal foto’s van deze twee fotografen voorgelegd aan Nijmeegse fotografen met het verzoek om – eventueel  geïnspireerd door de foto’s van toen- foto´s te maken die hun visie van nu weerspiegelen. 'Zo hopen we met onze expositie een beeld te kunnen presenteren van de verschuiving in de beeldvorming rond gender en seksuele diversiteit', meldt de organisatie in een persbericht.

Welke invalshoek hebben zij gekozen? Welke thema’s zijn uit beeld verdwenen en wat vinden zij nu actueel? Zou er bij deze gelegenheid ook queer fotografie gemaakt zijn? Behalve foto’s van An Stalpers en Ineke Duursema zijn er foto’s te zien van Leo van Adrichem, Loeki Bentlage, Jet Budelman, Frans Eppink, Hetty Ermers en Jac. Splinter. 

De opening van deze bijzondere expositie vindt plaats op vrijdag 5 juni vanaf 17.00 uur. Locatie: Roze Huis, Anthoniusplaats 1, Nijmegen. (toegang is gratis). De foto’s zijn tot en met Roze Woensdag ( 22 juli), de woensdag van de Vierdaagse, te bezichtigen tijdens de openingstijden van het Roze Huis. Meer info? Check de website.