Het Zonnehuis werd gebouwd in de jaren dertig en speelde tot ver na de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol in de buurt. Door middel van toneel, variété, film en revue werden de bewoners van Tuindorp Oostzaan met elkaar verbonden. In 1993 werd het op het nippertje gered van de sloop en in 2002 kwam het in handen van Stadsherstel. Dertien jaar verder gaan de deuren van het monumentale pand weer open.

Producent Maarten Voogel en OpusOne besloten samen met regisseur Koen van Dijk dat de musical Kiss of the Spider Woman dé opening moest worden van het vernieuwde Zonnehuis en zo geschiedde. De musical, gebaseerd op het boek van Manuel Puig, is voor het eerst in Nederland te zien en gaat over twee gevangenen, Molina en Valentin, in één cel. De eerste zit er vanwege seks met een minderjarige jongen, de tweede vanwege zijn politieke overtuiging. Ze zijn letterlijk tot elkaar veroordeeld. Maar door elkaar verhalen te vertellen – Molina over Aurora en Valentin over zijn liefje Martha, beiden magistraal gespeeld door Marjolein Teepen, komen ze dichter bij elkaar.

De pittoreske zaal van het Zonnehuis is voor de show gedoopt in een sinister sausje, met o.a. een lichtshow op de wanden, en een podium dat volledig is verbouwd tot spinnenweb. Op de drukbezochte première was menig BN'er present. Goed voor wat gezellige kiekjes.

Het Zonnehuis stond tijdens de première volop in het zonnetje.GTST-ster Guido Spek (links) & Vera Mann (midden)Musicalster Brigitte HeitzerMusicalster Suzan Seegers ('Urinetown', 'Les Miserables') en OpusOne's Frans Schraven met poedelMusicalster Freek BartelsCarlo Boszhard en zijn partner Herald AdolfsTineke Schouten
Frits Sissing en OpusOne's Marise Voskens met windmachineMarianne van Wijnkoop (midden) en André van Duin (rechts) met zijn partner MartinHet spinnenweb waar het zich allemaal afspeelde.

En ook de volgende scènefoto's wilden we jullie niet onthouden. Credits gaan naar Bob Bronshoff.


Kiss of the Spider Woman is te zien t/m 5 juli in Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord.