De ongedwongen sfeer, het bruisende nachtleven, de leuke openhartige bewoners, het mooie weer: Athene beschikt over alle ingrediënten om een geslaagde vakantie te vieren. Waar zou je anders willen zijn dan in de eerste stad in de geschiedenis waar gays met respect en eer werden behandeld? Daarnaast staan de Grieken bekend om hun gastvrijheid. Factoren die garant staan voor een bruisende, leuke vakantie!

Als echte reiziger mag je hét meest bekende monument van Athene, de Akropolis met daarop het Parthenon, niet missen. Zie http://www.acropolisofathens.gr/aoa/ voor meer info. Breng ook een bezoek aan het Akropolis Museum, gelegen aan de voet van de Akropolis, een modern architectonisch hoogstandje, waar de belangrijkste vondsten uit de Acropolis zijn gehuisvest. Een echte must-see om de mooie beelden van de goden, godinnen en atleten te bewonderen, wiens getrainde lichamen op het marmer vereeuwigd zijn. http://www.theacropolismuseum.gr/en

Na je bezoek aan de Akropolis kom je vanzelf in de wijk Plaka, de oudste wijk van de stad. In deze wirwar van straatjes kom je steeds weer leuke visuele verassingen tegen, of het nou een oud huis is, een Byzantijns kapelletje, of een verscholen pleintje. Overal zijn terrasjes en toeristenwinkels aanwezig, terwijl de sfeer gezellig en authentiek blijft.

Vanuit Plaka kun je verder naar de Syntagmaplein. Behalve het enorme aanbod aan shoppingmogelijkheden, van luxe warenhuizen tot kleine boetieks, er het ook goed toeven op de terrasjes, bij de moderne restaurants en de traditionele tavernes, zoals bijvoorbeeld bij de Agias Irinisplein, met talloze moderne etablissementen. Of Kolonaki, de chicste wijk in het centrum, waar je een leuk aanbod aan chique winkels, klassevolle restaurants en bars treft.

Boven Kolonaki ligt de imposante heuvel Lycavittos (met 277 meter de hoogste heuvel in Athene!). Het kost even wat moeite om de top te beklimmen, maar dat wordt rijkelijk beloond door het prachtige uitzicht over de hele stad. We raden je aan om juist in de vroege avond de berg te beklimmen, zodat je optimaal van de zonsondergang kunt genieten. En als je écht heel erg opziet tegen de hoge klim, is er een kabelbaan die je naar de top brengt.

In de hippe wijk Gazi weten de Grieken tot in de ochtendgloren goed te feesten. Er is een aardig aanbod aan gay uitgaansgelegenheden, van bars tot gay friendly restaurants en zelfs een sauna. 

Waar wat ook Athene bijzonder maakt, is dat de stranden dichterbij zijn dan je denkt. Als je de tram naar Glyfada neemt ben je in een handomdraai bij de zee. Je kunt natuurlijk ook met de bus, of met je eigen (huur)auto langs de prachtige Apolloroute tot aan Kaap Soenion (met daarop de resten van de Poseidontempel) rijden. Wie weet vind je jouw eigen Apollo op een van de vele stranden langs de route.

Favoriete stranden onder de gays:

  • Limanakia, tussen Vouliagmeni en Varkiza, een rotsstrand met helder water, tevens naaktstrand, druk in het weekend
  • Asteria beach, bij Vouliagmeni

Meer info:
http://www.visitgreece.gr/en/main_cities/athens
Of download deze handige gids