Celebs paraderen maar al te graag in stoute of over the top kleding over de rode loper. Het samenstellen van deze gezellige lijst was dan ook allerminst moeilijk.

Björk
De extravagante zwanenjurk van IJslandse queen Björk mocht natuurlijk niet ontbreken. Björk droeg de jurk tijdens de Oscaruitreiking van 2001. 

Cher
Boze tongen zouden tegen Cher gezegd hebben dat ze geen Oscarnominatie kreeg voor haar rol in de film Mask omdat ze zich veel te bont kleedde. Men zou haar daarom niet serieus kunnen nemen. De zangeres reageerde uitstekend op de kritische noten. Ze verscheen tijdens de Acadamy Awards van 1985 in een opzichtige showgirlcreatie. Go girl!

Rihanna
Een iets recentere, maar niet minder gezellige look: Rihanna's doorschijnende glitterjurk tijdens de mode-awardshow CFDA Fashion Icon Award. Riri verschijnt vaker in het nieuws dankzij haar gewaagde outfits, maar met deze jurk trok ze niet alleen de aandacht van de media, maar ook die van de makers van Family Guy. Peter Griffin kreeg de 'eer' om Riri's jurk AKA glitterend gaasje te dragen.

Rose McGowan
In other nude, deze bijzondere creatie die actrice Rose McGowan droeg tijdens de MTV Video Music Awards mogen we ook niet vergeten.

Justin Timberlake en Britney Spears
Wij zijn vast niet de enige die Justin Timberlake en Britney Spears het ultieme celeb-koppel ooit vonden. Al was het maar om alle tumultueze gebeurtenissen rondom hun relatie. Daarom een ode aan hun zalige matching denim outfits uit 2001.

Jim Carrey 
Tijdens de MTV Movie Awards van 1999 kwam Jim Carrey volledig onherkenbaar de prijs voor zijn rol in The Truman Show ophalen. Zijn outfit was duidelijk geïnspireerd op de stijl van rocker Jim Morrisson en hij vroeg MTV dan ook meer rockmuziek te spelen. 'Would it kill you to play a little Foghat once in a while?'

Lady Gaga
O Gaga, wat was je outfit weer genieten. Lady Gaga droeg haar door de Argentijn Franc Fernandez ontworpen jurk, geheel gemaakt van dun gesneden rauw vlees, tijdens de uitreiking van de MTV Video Awards in 2010. Het bleek een even spectaculair als controversieel statement. De zangeres werd geprezen om haar radicale poging tot vernieuwing, maar ook bekritiseerd door kunstenaars die zeiden al eerder een dergelijke jurk te hebben ontworpen.

Madonna
'Sometimes it's easier to show your ass than your feelings', zei Madge over haar bootyflash tijdens de uitreiking van de Grammy's dit jaar. Wijze woorden.