Roze Maandag staat al een kwart eeuw voor verbondenheid en verbroedering. Het is de dag waarop gevierd wordt dat iedereen gelijk is, ongeacht je afkomst, leeftijd, religie, of seksuele geaardheid. In 1991 begonnen als een klein initiatief en door de jaren heen uitgegroeid tot een waar begrip. Een feestelijke dag waarop mensen uit binnen- én buitenland die de LHBT-gemeenschap een warm hart toedragen gezamenlijk feest vieren. Jij bent er dit jaar toch ook weer bij?!

Opening
Roze Maandag wordt dit jaar officieel geopend om 13:00 in ‘de Bierhal’. De drie meiden van O’G3NE die vorig jaar ‘The Voice Of Holland’ wonnen, luiden dit jaar het feest in. Bovendien zal tijdens de feestelijke opening het ‘Roze Maandag Anthem’ voor het eerst te horen zijn; speciaal voor het jubileum gemaakt door een bekende DJ MAG TOP 100 DJ! Scoor dus snel je roze outfit en kom naar ‘de Bierhal’, bij de ingang van de Stadhuisstraat.

Hand-in-hand naar Roze Maandag
Vorig jaar was er meer aandacht dan ooit voor de campagne van Roze Maandag. De stichting haalde toen met ‘Gay Village’ het (inter)nationale nieuws en bracht de thema’s emancipatie en acceptatie hiermee goed onder de aandacht. Liet de boodschap die ‘Gay Village’ uitdroeg nog duidelijk zien wat het uitsluiten van mensen teweeg brengt,  de campagne van dit jaar – opnieuw ontwikkeld door Reclamebureau Scheepens – is juist gericht op het insluiten van mensen: Nederland Hand-in Hand. 

Het idee is dat op Roze Maandag iedereen veilig hand in hand over straat kan lopen. Indicia heeft hierbij een prachtige app ontwikkeld, waarin je jezelf met open handen op de foto kunt zetten. Al deze foto’s (en handen) worden automatisch met elkaar verbonden op de website www.nederlandhandinhand.nl, waardoor een digitale slinger ontstaat met mensen van alle geaardheden. Onderdeel uitmaken van dit geweldige initiatief? Download nu de Roze Maandag app, zet jezelf op de foto en kijk snel met wie jíj op Roze Maandag hand in hand staat!

Laatste nieuws
Houd alle social media rondom Roze Maandag de komende tijd goed in de gaten, want op 20 Juli is het dus al zover! Like de Facebookpagina en volg Roze Maandag op Instagram en Twitter, zodat je niets mist van het laatste nieuws over alle feestelijkheden op deze dag.