De man wordt ervan verdacht de 56-jarige Theo van Lente en de 47-jarige Hans Kaptein te hebben vermoord in het Rotterdamse Kralingse Bos. De slachtoffers bezochten heimelijk de homo-ontmoetingsplaats in het bos. Ze werden doodgestoken.

Een paar jaar gelden blies een coldcaseteam nieuw leven in het onderzoek naar de onopgeloste moorden. Dat team is nog steeds op zoek naar getuigen en eventuele andere slachtoffers van berovingen in het Rotterdamse bos.

In de zomer van 1993 vonden tussen 30 juni en 25 september in het bos vier gewelddadige berovingen plaats. Van Lente en Kaptein kwamen om het leven en een derde man raakte levensgevaarlijk gewond. Het coldcaseteam en het Openbaar Ministerie (OM) sloten een verband niet uit en deden de afgelopen jaren uitgebreid onderzoek. Ook werd met nieuwe onderzoekstechnieken dna veilig worden gesteld. Het onderzoek leidde vanochtend tot de aanhouding van de 47-jarige Westlander. De man wordt momenteel verhoord en zal maandag voorgeleid worden aan de rechter-commissaris.

Bron: AD.nl