Jett Rebel heeft een flamboyante kledingstijl en staat bekend om zijn gewaagde outfitkeuzes. Hij draagt dan ook regelmatig vrouwenkleding. 'Niemand hoeft het zich persoonlijk aan te trekken dat ik met glitters in mijn haar loop', zou de zanger volgens het AD gezegd hebben.

Vanwege de uitverkoop, die nu in volle gang is, wilde Jett Rebel dolgraag een paar koopjes scoren bij ZARA. Met een stapel vrouwenkleding in de hand meldde hij zich bij de pashokjes. 'Hij was inderdaad in de winkel', bevestigt een woordvoerster van ZARA Amersfoort tegenover het AD. 'Hij wilde kleding passen bij de damespashokjes, maar dat werkt zo niet.' ZARA hanteert een duidelijk beleid op dat gebied: vrouwen passen kleding bij de hokjes op de vrouwenafdeling, mannen moeten naar de mannenafdeling. Een medewerker controleert hoeveel kledingstukken worden gepast.

Jett zou vriendelijk verzocht zijn zich bij de mannenafdeling te melden, maar liep vervolgens boos de winkel uit, zo is de verklaring van ZARA. 'Het is spijtig dat het gebeurd is, maar ik snap het niet. We zijn absoluut niet seksistisch.'

Jett beweert zelf overigens dat hij van beide afdelingen is weggestuurd. 'Het is 2015, wanneer gaan mensen stoppen met dergelijke seksistische principes!', zegt hij op Instagram. 

Volgens Sony Music, die het management van Jett voert, was de reden van weigering op de mannenafdeling dat daar geen vrouwenkleding mag worden gepast. Dat is waar Jett moeite mee heeft.

Lees het volledige artikel via AD.nl