De uitspraak van het Hooggerechtshof was het gevolg van de jarenlange inzet van een groep activisten, met Jim Obergefell als belangrijkste gezicht. 20th Century Fox kocht eveneens de filmrechten van het boek 21 Years to Midnight van Obergefell en journalist Debbie Cenziper. Dat boek is overigens nog niet eens af, maar je kunt er als filmstudio natuurlijk niet vroeg genoeg bij zijn. 

De 21 jaar verwijst naar de relatie die Obergefell had met John Arthur, die in 2013 overleed aan de gevolgen van de spierziekte ALS. Ondanks dat de twee waren getrouwd, weigerde de burgerlijke stand van de staat Ohio om Obergefell als echtgenoot te vermelden op de overlijdensakte. Obergefell werd vervolgens het gezicht van een groep activisten om homohuwelijk in heel de VS te legaliseren, met de uitspraak als gevolg. 

Het duurt overigens nog zeker twee jaar voordat de film uit is. Er zou door Fox momenteel gezocht worden naar een scenarioschrijver om met Obergefell en Cenziper te werken aan een filmversie van hun boek.

Bron: New York Times