Bouman wijdde een interne weblog aan de dood van de Arubaan Henriquez en de vraag of de Nederlandse politie discrimineert. Hij zegt begrip te hebben voor burgers die verzet aantekenen tegen politie die het willekeurig zou hebben voorzien op mensen met een specifiek uiterlijk. 'Ook in mijn beleving een volstrekt terecht en legitiem verzet.'
 
'Zijn uitspraken gelden absoluut ook voor homo's, biseksuelen, lesbiennes en transgenders. Ik durf wat dat betreft zelfs voor de korpschef te spreken', vertelt Marja Lust van Roze in Blauw. 'Wij zeggen binnen het korps altijd dat ook roze een kleur is. Roze moet ook vertegenwoordigd zijn binnen het korps. Niet voor niets hebben wij Roze in Blauw landelijk uitgerold. Tegenwoordig zijn er overal in Nederland teams van dit netwerk, zodat het makkelijker is om melding te maken van discriminatie en geweld op basis van seksuele voorkeur.' De meeste medewerkers van Roze in Blauw zijn zelf homo, bi, lesbisch of transgender. Zij behartigen de belangen van LHBT's binnen en buiten de politie.
 
Op zijn weblog zegt Bouman verder dat discriminatie niet structureel is bij de politie, maar wel voorkomt. De politie doet er volgens hem alles aan om dit tegen te gaan.
 
Bronnen: Nu.nl