In een interview met XSport.ua zou hij het volgende gezegd hebben: 'Zo goed als de helft van alle WTA-speelsters is lesbisch. Kan je het je voorstellen? De helft! Daarom laat ik mijn dochter sowieso niet tennissen.'

De 29-jarige Oekraïner is o.a. bekend van zijn overwinning op Roger Federer op Wimbledon in 2013. In het interview zou hij ook gezegd hebben dat de ATP Tour, een tennistoernooi voor mannen, geen homoseksuele spelers kent. 'In de ATP hebben we een normale sfeer. Als er iemand gay zou zijn, dan zouden we dit weten. Het is een vrij gesloten wereldje. Vroeger waren er geruchten over Gasquet en Nadal. Zelfs over Federer.'

'Ik wil mijn hand niet in het vuur steken voor de nieuwe jongens die aan het doorbreken zijn, maar onder de spelers die langer meedraaien in de top 100 zijn er geen homo's', aldus de tennisser, die blijkbaar veel waarde aan de geaardheid van zijn medespelers hecht.

Zowel de voorzitters van de WTA als ATP hebben inmiddels via officiële statements hun ongenoegen laten blijken over de controversiële uitspraken van Stakhovsky.

'Het is triest om te bedenken dat er tegenwoordig nog steeds mensen zijn die zo kortzichtig zijn en zo neerbuigend spreken over vrouwen, vanwege seksuele geaardheid', aldus Stacey Allaster van de WTA.

ATP-voorzitter Chris Kermode noemt de beschuldingen van Stakhovsky 'aanstootgevend en onacceptabel.' De ATP onderzoekt de mogelijkheid om Stakhovsky sancties op te leggen.

Ook voormalig top5-speler James Blake heeft gereageerd op de uitspraken van zijn voormalig collega. 'Als oud-tennisser en vader van twee dochters zou ik enorm trots zijn als zij in de voetsporen zouden treden van inspirerende grootheden als Martina Navratilova en Billie Jean King.'

'Stakhovsky houdt zichzelf ook voor de gek als hij denkt dat er geen homoseksuele spelers in de top100 zijn', zo sprak Blake tegen Athlete Ally.

Bron: Tennis.nl