Of het werkelijk tot een financiële regeling komt voor slachtoffers van dit soort zaken, staat nog lang niet vast. Veel hangt af van de vraag of er nog genoeg archieven van vroeger zijn met relevante documenten.
 
Tubantia schrijft dat Ben Meijer-Hof (60) op zijn 17e onder dwang is opgenomen in het psychiatrisch ziekenhuis St. Franciscushof te Raalte. Hij zou psychisch in de problemen gekomen zijn omdat zijn ouders zijn geaardheid niet wilden accepteren. Zijn ouders zouden er een uitgesproken hekel aan hebben. Als voorbeeld noemt Meijer-Hof tv-persoonlijkheid Albert Mol. Zijn ouders zouden Mol walgelijk hebben gevonden. In huis werd Albert Mol de bijnaam van Meijer-Hof. Uiteindelijk deed de Enschedeër een poging tot zelfmoord. Een opname in Raalte volgde.

Openlijk excuus
In zijn beleving is daar geprobeerd hem van zijn homoseksualiteit te genezen. Het heeft zijn leven getekend zegt hij. 'Ik begrijp nu nog niet, hoe het kon gebeuren dat ik daar zat. En ik kan het geen plek geven. Het heeft me mijn hele leven achtervolgd. Voor de Enschedeër gaat het vooral om 'de erkenning van zijn leed'. 'Een openlijk excuus, dáár zit ik op te wachten.'

Lotgenoten
Een poging, via de Stichting Klokk, om lotgenoten te vinden en te vechten voor erkenning, leverde niets op. Zijn hoop is daarom op dit nieuwe onderzoek van het ministerie gevestigd. 

Lees meer via Tubantia