De Engel is een van de meest prominente cafés van Zeedijk (Amsterdam). Over twee weken is volgens Leinenga duidelijk of de zaak inderdaad wordt overgenomen door rederij 't Smidtje. Aangezien het rondvaartbedrijf zich op een bredere doelgroep richt, verliest De Engel het predicaat gaycafé bij een overname. 

Leinenga erkent dat het verdwijnen van De Engel gepaard gaat met het einde van de zogenoemde roze driehoek. 'De Engel is de belangrijkste schakel en het is een kwestie van tijd voordat de kroeg verleden tijd is', stelt Leinenga. De café-eigenaar wijst ook op de verkoop van The Queenshead, een andere schakel binnen de roze driehoek. 'The Queenshead is al verkocht, maar wel aan twee homo's.' Over de toekomst van The Queenshead als gaycafé hoeft dus niet gevreesd te worden. De Engel vormt samen met De Barderij en The Queens Head de roze driehoek op de Zeedijk. 

Volgens Het Parool zijn de eigenaars van De Barderij ook met een partij in gesprek over een verkoop. Of De Barderij bij een verkoop dezelfde ontmoetingsplek voor homo's blijft, is nog niet duidelijk.

Bronnen: eigen onderzoek / Het Parool