Love Exchange koppelt vijf BN'ers aan vijf buitenlandse Heroes of Love, die seksuele diversiteit tot inzet hebben gemaakt van hun strijd om in vrijheid te kunnen leven. Een travestiet uit Oekraïne, die in het oorlogsgebied woont en daar letterlijk en figuurlijk strijdt voor de liefde; een transman uit Zuid-Afrika, die binnenkort eindelijk zijn transitie ondergaat; een lesbisch meisje uit Bonaire; een jonge biseksuele vrouw uit het islamitische Indonesië en een homoseksuele man uit Macedonië, die daar vanwege zijn homoseksualiteit is ontvoerd, mishandeld en bedreigd, maar blijft strijden om te kunnen zijn wie hij is.

'Met dit concept willen we iedereen ter wereld laten meebeleven hoe wij in Amsterdam onze seksuele vrijheid vieren en tegelijkertijd laten zien wat elders in de wereld nog mag gebeuren om de liefde te vergroten', aldus initiatiefnemer Sipke Jan Bousema.

The Love Boat
Alle tien Heroes of Love verblijven als koppels een week lang op een speciale Love Boat om een belangrijke bijdrage te leveren aan Amsterdam Gay Pride. Ze worden zowel voor als achter de schermen gevolgd tijdens hun optredens en presentaties, die onderdeel vormen van de reguliere evenementen rond AGP, zoals bijvoorbeeld de Roze Kerkdienst, de Gay.nl Pride Party op vrijdagavond, het afsluitende mensenrechtenconcert op zondag, de Pride Walk, de Drag Olympics en natuurlijk de Canal Parade.

Tot en met vrijdag 31 juli ligt de clipper tot aan het begin van de avond aan Steiger 5 in het Oosterdok bij Science Center Nemo. Om circa 22.00 uur meert The Love Boat aan op haar Canal Paradelocatie tegenover de Hermitage voor Amstel 214 bij de Blauwbrug.

Volg Love Exchange via: Twitter, Instagram, YouTube, Facebook, Periscope (@Love_Exchange) en www.love-exchange.nl.

Foto: Stefan Ammerlaan