Meit: voor elke situatie die vraagt om wat valsigheid
Homo’s die andere homo’s meid noemen is een wijdverbreid gebruik. Het zusje van bijgaande figuur groeide uit tot een veel­gebruikte emoji. Echt bevredigend voelde dat nooit. Bij dezen de gayvariant: meit. Met een t, ja. Dat laatste laat zich lastig uitleggen, gevoelskwestie.

Pride-vlag: wapper nu ook digitaal
De regenboogvlag werd eind jaren zeventig geclaimd door gays. Stel je voor dat ze toen gekozen hadden voor beige, had zomaar gekund. Bedenker Gilbert Baker ging gelukkig voor het vrolijkste aller symbolen. Altijd als je er (digitaal) mee wappert, breng je ook een klein eerbetoon aan hem.

Ellie Lust: voor elk moment dat vraagt om girlpower
Politiewoordvoerder Ellie Lust is roze in blauw en rockt als geen ander. We onderscheiden haar bij dezen met de hoogste rang: een eigen gaymoji.

RuPaul: om iets of iemand af te serveren, sashay away!
Met haar tv-hit Drag Race ontketende de Amerikaanse dragqueen RuPaul een wereldwijde opleving van het instituut travestie. Wordt het hier niet tijd voor een eigen versie? Laten we beginnen met een welverdiende gaymoji van Mama Ru.

Mayday: verstuur ‘m bij een duckface selfie uit de Reguliers
Eigenlijk zou er een eurobiljet moeten zijn met haar beeltenis. Of nou ja, toch minstens een muntje. Weet je wat, we lossen het digitaal op. Diva Mayday, de enige echte Mother Monster van de Reguliersdwarsstraat is het icoon in gaymoticon.

Rapido: na twee maanden sla eten en kilo’s crunchen in de gym
Party Rapido is een fenomeen onder spierbundels tot ver buiten Amsterdam, met edities in internationale steden. De klassieker is het steevast uitverkochte shirt-uitfeest in Paradiso, daar waar het ruim een decennium geleden begon.

Het complete overzicht vind je in Het Parool