Roze troon
Luisteraars van NPO Radio 2 konden vanaf woensdag 22 juli stemmen op hun favoriete roze nummer. Bronski Beat bezette vorig jaar ook al de roze troon. De tweede plaats is voor Village People van YMCA en ook ABBA mag zich tot de roze favorieten rekenen dit jaar. Zij sluiten de top 3 af met het nummer Dancing Queen. De hele lijst is te vinden op www.radio2.nl

De Homo 100
Met de Gay Pride in aantocht kleurt op vrijdag 31 juli vanaf 12.00 uur de muziek op NPO Radio 2 roze. De NPO Radio 2-DJ’s draaien deze dag de 100 favoriete nummers van luisteraars met een roze randje. Gijs Staverman trapt om 12.00 uur af met nummer 100. Na Corné Klijn en Wouter van der Goes, draait Bert Haandrikman even voor 20.00 uur de nummer 1. Vanaf 20.00 uur gaat Frank van ’t Hof nog even door met het draaien van roze plaatjes tijdens de Afterparty van de Homo 100.
 
Gay Pride op tv
NPO 3 staat al de hele week in het teken van de Gay Pride met o.a. dagelijks afleveringen van de nieuwe serie Cucumber en morgen een documentaire over ABBA. Op zaterdag is om 20.00 uur de tv-première van de film Chez Nous (NTR) te zien en doet AVROTROS verslag van de twintigste editie van de Amsterdam Gay Pride. Op NPO Cultura is om 20.30 uur een verslag van de Gay Pride 2014 te zien, gevolgd door een muziekdocumentaire over Freddie Mercury en een aflevering van Andere Tijden over de strijd voor een betere positie van transgenders.