Afgelopen donderdag werden tijdens de Gay Pride in Jeruzalem maar liefst zes deelnemers neergestoken door een orthodoxe jood. Een van die deelnemers, een 16-jarig meisje, is vandaag overleden aan haar verwondingen. De dader werd direct na het incident aangehouden. Tien jaar terug was hij ook al verantwoordelijk voor een steekpartij tijdens de Pride in Jeruzalem. Toen raakten er drie mensen gewond. Hij was pas drie weken uit de gevangenis.

Vrijdag kwam een Palestijns kind van anderhalf jaar om het leven toen vermoedelijk extremistische kolonisten het huis van de familie op de Westelijke Jordaanoever in brand staken. 

De protesteerders kwamen onder andere samen in Jeruzalem en Tel Aviv en velen van hen droegen regenboogvlaggen om het homogeweld te veroordelen. Ze riepen de regering op harder op te treden tegen homofobie. De Israëlische president Reuven Rivlin sprak de betogers toe en veroordeelde daarbij beide incidenten.

Ook premier Benjamin Netanyaho sprak de protesteerders toe in een videoboodschap: 'De maatschappij en het land worden veroordeeld op basis van hoe een meerderheid van de samenleving en de leiders ermee omgaan. Wij zullen ons land blijven leiden tegen homofobie en haat', aldus de premier.

Bron: Nu.nl / NOS