Smile, it’s your birthday!
Het FoMu (fotomuseum) bestaat 50 jaar en dat wordt flink gevierd. Zo opent in oktober een unieke overzichtstentoonstelling van internationaal gerennomeerde fotograaf August Sander. In november vindt het officiële feestmoment plaats met een weekend waarin de nieuwe collectiepresentatie ‘Photography Inc.’ wordt voorgesteld. Hierin wordt de bezoeker meegenomen in de rijke geschiedenis van de fotografie, van ambacht en luxeproduct tot geautomatiseerd massaproduct.
www.fotomuseum.be

Konincklijk pintjes drinken
24 augustus opent de nieuwe stadsbrouwerij van De Koninck, waar je kennis kunt maken met het klassieke ‘Bolleke’, het icoon van de stad Antwerpen. De Koninck bestaat reeds sinds 1833, dus heeft het kunstje inmiddels goed onder de knie. Je kunt ook een leuke tour doen door de brouwerij. Deze rondleiding van ± 75-90 minuten voert je onder andere langs een 4 meter hoge passerelle dwars door de brouwzaal. In de stadsbrouwerij zijn onder andere ook een chocolatier, slager, restaurant en een kaasaffineur gevestigd. Uiteraard kun je na al dat kijken naar bier ook een paar pintjes proeven. Proost!
www.dekoninck.be

De vuile was buiten hangen
Laundry Day is een eendaags festival dat op 5 september met een flinke knal de zomer afsluit. Met zo’n 65.000 bezoekers is het uitgegroeid tot een van de grootste festivals van België. In de line-up staan meer dan 150 artiesten, waaronder Alvar & Millas, Bakermat en Vato Gonzales & Lil Kleine & Ronnie Flex (‘Drank & Drugs’).
www.laundryday.be

Shopaholic Sunday
Elke eerste zondag van de maand openen bijna alle winkels in de historische binnenstad van Antwerpen hun deuren voor een portie non-stop shopping. Antwerpen staat bekend om zijn toonaangevende kledingwinkels en betaalbare boutiques. Het walhalla voor shopaholics is toch wel de De Modewijk, met straten als de Nationalestraat, Kammenstraat (vintage en underground), Lombardenvest en Steenhouwersvest. Op www.fashioninantwerp.be vind je een handige kaart van de stad met uitlichtingen van de beste adresjes.
www.visitantwerpen.be

Cocktails with a view
Bovenop het Lindner hotel aan de Lange Kievitstraat is deze zomer een nieuwe skybar geopend. Met een adembenemend uitzicht over de stad geniet je hier van meer dan 20 verschillende cocktails. Enige haast is geboden, de bar is namelijk alleen geopend in het hoogseizoen. 31 augustus sluiten de deuren weer.
www.skybarantwerp.be

Footprint
Kijk eens naar beneden. Wist je dat aan jouw schoeisel een rijke geschiedenis kleeft? De tentoonstelling ‘Foot Print - in het spoor van de schoenen in de mode’ vertelt het verhaal van inspirerend en baanbrekend schoenenontwerp in de afgelopen twee eeuwen. De aandacht gaat vooral uit naar die mode- en schoenontwerpers die met de grootste vernieuwingen kwamen. De tentoonstelling is te zien in het Modemuseum Antwerpen van 3 september 2015 t/m 14 februari 2016.
www.momu.be
Praktisch

  • Erheen: Je kunt ein-de-lijk weer met een rechtstreekse trein vanuit Amsterdam naar Antwerpen, zodat je niet meer hoeft over te stappen op een heftige vooroorlogse trein op dat nare station Roosendaal! Kijk voor meer info op www.nsinternational.nl.
  • Meer hotspots: Op Thisisantwerp.be vind je allerlei leuke eettentjes, bezienswaardigheden en uitgaanstips van locals om je trip naar Antwerpen back to back mee vol te plannen. www.thisisantwerp.be