Een eerste editie, die op kleine schaal werd verspreid, was een groot succes. Op de website Indiegogo is de LHBT-gemeenschap van Oeganda nu een internationale crowdfunding begonnen om de drukkosten van de volgende edities van Bombastic te kunnen betalen. Ze hopen binnen twee maanden meer dan 5.000 dollar in te zamelen.

Het is de bedoeling dat homo’s in Bombastic hun verhalen en ervaringen kunnen delen. Het blad moet in een oplage van 30.000 exemplaren gratis verspreid worden.

Gays leiden in Oeganda meestal een dubbelleven omdat ze hun geaardheid niet veilig kunnen uiten. Er heerst een groot taboe op homoseksualiteit. Openlijk homoseksuele mannen en vrouwen lopen een grote kans hun baan of huis kwijt te raken.

Twee jaar geleden plaatste een gezaghebbende landelijke krant een 'zwarte lijst’ met de namen van tweehonderd openlijk homoseksuele mannen.

Vorige week vond voor het eerst een Gay Pride plaats in Oeganda. De parade vond plaats op een afgelegen locatie, om het risico op gewelddadige protesten tegen de bijeenkomst te verkleinen. Hier kwamen zeventig mensen op af.

Bron: Out.com