Drie jaar geleden kwamen Charlie Craig en David Mullins verliefd de 'Masterpiece Cakeshop' in Colorado binnen, om een taart uit te kiezen voor hun grote dag. Maar Philips weigerde die te maken, hij vond dat 'in conflict met zijn religieuze prinipes'. 

Phillips gelooft dat het decoreren van taarten een 'vorm van kunst is waarmee hij God kan eren. De bakker zei tegen de rechter God niet te willen beledigen door taarten te maken voor homostellen. 

De eigenaar van de Masterpiece Cakeshop in Lakewood beriep zich tijdens de rechtszaak op de vrijheid van godsdienst. Wie in iets gelooft, heeft het recht te handelen naar de regels van dit geloof, was zijn beredenering. 

De taartenbakker zei geen moeite te hebben met gays, maar wel met homoseksualiteit. Hierop citeerde de rechter de tekst uit de legalisatie van het huwelijk voor gays, namelijk dat het maken van dit onderscheid 'over het algemeen ongepast is'.

Phillips mag voortaan nooit meer homostelllen weigeren. Voor hem is dit een dusdanig heikel punt dat hij heeft besloten te stoppen met taarten bakken. Hij stopt zolang de overheid hem voorschrijft voor wie hij wel of niet moet bakken. 

Het stel dat geen taart kreeg is blij met de uitspraak. 'We hopen dat het een signaal afgeeft: dat het gebruik van religie om mensen te discrimineren tegen de wet is, en dus fout.'

Bron: Daily Signal