Programma
Net als vorig jaar wordt de Keerweerparade weer gehouden. Het Schouwburgplein wordt voor één dag omgetoverd tot het Pride Plein: een spetterende locatie waar diversiteit gevierd wordt en bezoekers kunnen proeven van alle bijzondere organisaties die Rotterdam rijk is. Zo kun je onder andere meedoen met de Pride yoga & bootcamp, luisteren naar je favoriet hits en zelfs als hetero uit de kast komen!

Cultuur
Tijdens Rotterdam Pride staan tours, theater, film en exposities in het teken van seksuele en culturele diversiteit. Bezoekers kunnen fietsen door ‘De roze geschiedenis van Rotterdam’ of een bezoekje brengen aan ‘Homoseksualiteit in het dierenrijk’ in Diergaarde Blijdorp.

Speciaal voor deze gelegenheid is de voorstelling Schijn te zien in het Ro-theater. Een coming-of-ageverhaal van een zoon van Marokkaanse ouders die opgroeit in Nederland. Schijn is een verhaal over identiteit, geweten en liefde. De Rotterdamse selfmade Acteur Fahd Larhzaoui onderzoekt in de voorstelling hoe hij zichzelf kan zijn zonder zijn familie te verliezen.

In LantarenVenster wordt De beslissing vertoond, een korte film van regisseur/scenarist Wahid Sanouji en producent Chris Belloni met Hassan Slaby, Mahjoub Benmoussa en Dennis Notebaart in de hoofdrollen. Aansluitend is er een Q&A met de filmmakers, Leefbaar Rotterdam en een imam. De film gaat over een Nederlandse jongen met een Marokkaanse achtergrond die worstelt met zijn seksuele identiteit. Vanwege het offerfeest is de film geprogrammeerd op dinsdag 29 september.

Meer info? Check www.rotterdampride.com.