Veel homo’s zijn volgens de betrokken kandidaat bang om zichzelf te zijn. ‘Ik denk dat mensen de lat voor zichzelf hoog leggen omdat ze bang zijn dat ze niet voldoen aan de verwachtingen van anderen. Tegen die mensen zou ik willen zeggen: wees niet bang voor de wereld om je heen. Er zullen altijd mensen zijn die jou niet leuk vinden, maar dat is geen reden om te twijfelen aan jezelf. Er blijven natuurlijk genoeg mensen over die het wel waard zijn.’ 

Jelle rondde kort geleden zijn studie Chiropractie af in Wales. Daarvoor studeerde hij af in fysiotherapie in Nederland. ‘Ik besloot na mijn studie terug te komen omdat ik de Nederlandse mentaliteit begon te missen. Mensen zijn hier veel oprechter. Wij zeggen wat we bedoelen en draaien niet te veel om zaken heen. In Wales heerst wat meer een machocultuur en zijn mensen een stuk minder direct.’ 

Familie is voor de 26-jarige kandidaat onvervangbaar. ‘Ik ben gezegend met een heel fijne familie. Mijn broer is mijn beste maatje en ook met de rest van mijn familie ben ik heel hecht. Zij hebben ook nooit problemen gehad met mijn seksuele voorkeur.

 
MrGay15: Videoportret Jelle

Vandaag stellen we Jelle (26) uit Schoonhoven aan je voor! Meer lezen over Jelle? Dat kan op https://gay.nl/articles/224108/ en je kunt via www.mrgay.nl natuurlijk op Jelle stemmen! (Foto: Stefan Ammerlaan Photography)

Posted by Mister Gay Netherlands on Monday, September 7, 2015

Stemmen op Jelle? Ga naar www.mrgay.nl.

Early Bird Tickets voor de spannende finaleshow (€ 7,50) zijn verkrijgbaar via deze link. Wees er snel bij, want op is op!

Foto: Stefan Ammerlaan