'Het was een schot in de roos. De gezellige en veilige sfeer van Café Oké beviel veel bezoekers zo goed, dat ze elke maand terugkwamen. Zelfs als ze er ver voor moesten reizen', vertelt coördinator Margot van Belkum. Café Oké trekt vijftien jaar later een gevarieerd publiek, waaronder veel jonge vrouwen en mannen die zorgen voor een levendige sfeer én voor extra mond tot mond reclame voor de bijzondere kroeg.

Dat laatste is handig omdat zorg- of wooninstellingen voor mensen met een beperking niet altijd op de hoogte zijn van ontmoetingsactiviteiten zoals Café Oké. 'Nog veel mensen met een beperking die homo, lesbisch of bi zijn, zitten eigenlijk in een isolement. Met een klein duwtje in de rug en wat steun vanuit hun omgeving zetten zij wél de stap naar zo’n ontmoetingsactiviteit. Daar kunnen ze zichzelf zijn en gelijkgestemden vinden.'

Iedereen welkom
Net als bij de andere activiteiten van Café Oké heeft ook dit feest een open karakter. De coördinator licht toe: 'Niet alleen vaste of nieuwe bezoekers van Café Oké zijn van harte welkom, maar ook hun familie, vrienden, begeleiders en iedereen die geïnteresseerd is.' Tijdens het jubileumfeest in De Garage aan de Kamperstraat 17 in Zwolle draait een diskjockey verzoeknummers. Er kan dus geswingd worden, er is een fotopresentatie over de afgelopen 15 jaar, er zijn lekkere hapjes en er komt internationaal bezoek.

HandiGaypables
Gay&Night startte in november 2013 met een miniportretreeks waarin een bijzondere groep mensen in het zonnetje werd gezet: de zogenaamde 'handigaypables', homoseksuele mannen met een beperking, die desondanks positeif in het leven staan. Klik hier voor een een artikel over alle vier de interviewees waar ook  links in staan naar de volledige interviews.