Onder de noemer ‘Happy Boys & Girls‘ gaan elke eerste zaterdag van de maand de voetjes van de vloer in gaycafé De Nieuwe Lollipop. Initiatiefnemers zijn Leon van Gelooven en zijn vriend Frank Visser 'Het idee ontstond spontaan', vertelt Van Gelooven aan de krant. 'We waren benieuwd of er behoefte was aan zo’n feestje. In juli hebben we een proefavond gedraaid. Dat was een daverend succes, er kwamen veel mensen op af.'

Café Oké
Ook Zwolle heeft binnenkort een feest speciaal voor LHBT's met een beperking. Aanstaande zaterdag van 14.00 tot 17.00 viert Café Oké zijn derde lustrum. In 2000 sloegen COC Zwolle en de toenmalige sociaalpedagogische dienst de handen ineen voor een maandelijkse ontmoetingsmiddag voor mannen en vrouwen met een beperking die homo, lesbisch of bi zijn.

HandiGaypables
Gay&Night startte in november 2013 met een miniportretreeks waarin een bijzondere groep mensen in het zonnetje werd gezet: de zogenaamde 'handigaypables', homoseksuele mannen met een beperking, die desondanks positeif in het leven staan. Klik hier voor een een artikel over alle vier de interviewees waar ook  links in staan naar de volledige interviews.

Bron: Brabants Dagblad / Eigen archief