De twee ontmoetten elkaar in het Amsterdamse uitgaansleven. Na een lange nacht in de stad nodigde het slachtoffer de man 's ochtends bij hem thuis uit. Op beelden van de politie op een metrostation, gisteren uitgezonden in Bureau 020 op AT5, is te zien dat de dader een flesje meebracht, waarmee hij zijn slachtoffer vermoedelijk gedrogeerd heeft.

Ze gingen naar het huis van het slachtoffer aan de Rosendaalstraat in Oost. Nadat de bewoner het flesje van zijn gast had opgedronken, raakte hij buiten bewustzijn. 'Toen hij weer wakker werd, was zowel de verdachte weg als veel waardevolle spullen', aldus de politie. 

Het incident gebeurde op zondag 21 juni 2015 tussen 08.00 uur en 13.30 uur. De politie is nu met het nieuws naar buiten gekomen, in de hoop dat mensen tips hebben die leiden tot de arrestatie van de man. 

De politie denkt dat de man mogelijk meer homo's op deze manier heeft beroofd en roept eventuele slachtoffers op zich te melden bij Roze in Blauw. Ook bestaat de vrees dat in de toekomst meer mannen slachtoffer zullen worden van de dief.

Bron: At5