Eerder dit jaar beleefde Samuel een veelbesproken coming-out bij Jinek. Tijdens de uitzending gaf hij aan voortaan niet meer als Monique maar als Mounir door het leven wenst te gaan. Hij verklaarde zich namelijk vrouw noch man, maar beiden tegelijk te voelen. De uitzending maakte een hoop onbegrip los bij kijkers. Mounir stapt dan ook met een duidelijke missie in de jury. ‘Deze samenleving heeft hard nieuwe rolmodellen nodig die kleur durven te bekennen. Zijn wie ze zijn en daarvoor uit durven te komen, om juist in tijden dat steeds minder mensen op durven te vallen, met trots de kleurrijke diversiteit van dit land te laten zien.’ 

Mounir Samuel (1989) is journalist, opiniemaker en schrijver. Met zijn dubbele publieke coming-out – eerst als gay en later als genderqueer – en zijn werk op het gebied van sociale en seksuele revoluties over de hele wereld, is hij niet alleen een voorvechter van LHBTQ-rechten, hij belichaamt ze ook zelf.

Finaleshow
Tijdens de finaleshow in club Panama te Amsterdam strijden de 11 finalisten op vrijdag 25 september in club Panama in meerdere rondes voor de titel. Onder andere Erik Arbores, Nathalie Makoma en I Am Aisha zullen tijdens de show een optreden geven. De presentatie ligt in handen van Ian van der Putten. Na afloop is er een gratis afterparty powered by PANN.

Kom jouw favoriet supporten! Bestel hier direct je tickets voor de finale van Mister Gay Netherlands. 25 september in club Panama + afterparty powered by PANN!