De commissieleden van Nieuw-West hadden al bedacht dat het de verkeersveiligheid wellicht niet ten goede zou komen. In Het Parool plaatste D66-gemeenteraadslid Jan-Bert Vroege daar nog extra vraagtekens bij. En terecht. Vroege vond het allemaal maar symboolpolitiek. Je kunt je inderdaad afvragen of het schilderen van zes gekleurde balkjes op één locatie in Nieuw-West bijdraagt aan de acceptatie van homoseksualiteit.

Commissielid Jeroen Mirck, ook D66, kwam niet veel verder bij het verdedigen van het besluit richting zijn partijgenoot (!) dan te stellen dat men in de bestuurscommissie niet alleen maar aan symboolpolitiek doet. Mirck: 'In dezelfde commissievergadering is (...) ook een besluit genomen over de besteding van vier miljoen euro voor kwetsbare wijken in Nieuw-West.' Daarmee geeft hij al aan dat het besluit symboolpolitiek is, maar hij voegt er nog aan toe: na zo'n besluit 'mag de bestuurscommissie ook best een kwartier praten over een sympathiek likje verf'.

Beste commissieleden, sommige homo-, bi- en transseksuele buurtbewoners staan niet te wachten op een 'sympathiek likje verf'. Zij voelen zich onveilig in hun eigen buurt en verbergen in veel gevallen en/of op bepaalde locaties hun identiteit. Houd het geld van het overschilderen dus maar liever in de zak en sponsor zaken die bijdragen aan de zichtbaarheid en daarmee de acceptatie van homoseksualiteit in de buurt.

Bron: Het Parool