Met meer dan 174 nationaliteiten is Rotterdam een stad waar niemand beoordeeld of veroordeeld zou moeten worden op basis van afkomst, seksuele geaardheid, overtuiging of anders zijn. Rotterdam Pride vindt positieve aandacht voor diversiteit ontzettend belangrijk. Naast de vele feestjes is er dit jaar ook een groot cultureel aanbod met bijzondere activiteiten.

Pride Walk
Het hoogtepunt van vrijdag 24 september is de Pride Walk; een parade voor iedereen die vrijheid van seksuele diversiteit wil vieren. Vanaf het Stadhuis vertrekt om 18.00 uur een parade vol regenboogvlaggen richting de Keerweer. Waar Rotterdam Pride om 19.00 met de Keerweer Parade officieel wordt geopend door Burgemeester Aboutaleb, vergezeld door de dames van de Starsisters. De band van Patricia Paay die speciaal voor Rotterdam Pride een eenmalig optreden zal verzorgen.

Voorstelling Ro Theater
De voorstelling ‘Schijn’ in het Ro Theater Rotterdam is een overrompelend verhaal over een zoon met Marokkaanse ouders die opgroeit in Nederland; over identiteit, geweten en liefde. De Rotterdamse self-made acteur Fahd Larzaoui onderzoekt hoe hij zichzelf kan zijn zonder zijn familie te verliezen. Schijn werd eerder laaiend enthousiast ontvangen door pers en publiek en was geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2014 en favoriete keuze van De Wijkjury Amsterdam.

Roze fietstour
Een bijzonder onderdeel van Rotterdam Pride zijn de unieke stadstours. Op zaterdag 26 september kunnen bezoekers vanaf 11.00 uur verschillende ‘roze’ fietstours maken. Populair is de Ferrie & Berry fietstour langs kunst, architectuur en ander creatief gespuis. Laat je meenemen naar de plekken die er nu in Rotterdam toe doen. Zaterdag 26 september, 11.00 - 17.00 uur.

Days Till Pride
Zondag 27 september gaat om 16.30 uur in WORM de documentaire Days Till Pride in première. In aanloop naar Rotterdam Pride 2015 besloten twee creatieve Rotterdammers vast te leggen hoe het daadwerkelijk gesteld is met de acceptatie van LHBT's in Rotterdam. In de documentaire volgen zij drie LHBT-jongeren die ieder hun aangrijpende verhaal en ervaringen vertellen. Het volledige programma van Rotterdam Pride vind je via www.rotterdampride.com.

Foto: Julia Pelealu Plein Couleur Photograph.