In de metro van Peking vraagt een Chinese jongeman zijn vriend ten huwelijk. Sommige omstanders noemen eht 'walgelijk', maar sommigen applaudiseren juist. Op social media zijn er ook veel steunbetuigingen. 'In plaats van het walgelijk te noemen, moet je juist bewondering hebben voor hun moed', is een van de vele positieve reacties. 

De meeste Chinese homo's verbergen hun seksuele geaardheid voor hun ouders. Vooral op het platteland is het allesbehalve geaccepteerd. Sommige Chinezen geloven zelfs dat homoseksualiteit in China niet voorkomt. 

In de steden worden homo's en lesbiennes wel steeds meer geaccepteerd. Toch blijft het voor velen lastig om voor hun geaardheid uit te komen. Gezinnen met maar één kind zijn in China de norm, en voor hun ouders is het vooruitzicht dat er geen kleinkinderen komen onacceptabel. 

Het zal je dan ook niet verbazen dat de twee Chinesen uit de metro een officieel huwelijk in hun geboorteland voorlopig wel kunnen vergeten. Het filmpje is in elk geval wel vertederend.Bron: Pink News