De Regenboogweek is een samenwerkingsverband van alle LHBT-organisaties in Groningen. Het programma is dit jaar uitgebreider dan ooit. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.regenboogweek.nl.

Tijdense deze kleurrijke dagen zijn er verschillende activiteiten variërend van feesten, sportactiviteiten, een foto-expositie, tot meer inhoudelijke lezingen. Verschillende succesvolle evenementen uit eerdere edities zullen ook dit jaar weer terugkomen, zoals de Regenboogdienst in de Martinikerk op zondag 4 oktober en Diversity Day.

De week gaat morgen al van start om 14:00 uur in Galerie MooiMan met een debat over religie en homoseksualiteit. ’s Avonds wordt de wek met en knalfeest geopend in De Kast. De Regenboogweek wordt afgesloten met het hijsen van de regenboogvlag op de Martinitoren op mandag 12 oktober op maandag 12 oktober om 08:00 uur.

Inhoudelijke en maatschappelijke thema’s worden deze feestweek niet geschuwd, meent de organisatie. Op zaterdag 10 oktober wordt er tijdens de lezing 'Homo Nu' ingegaan op de huidige stand van zaken omtrent de emancipatie van de LHBTI-gemeenschap. Nederland is een betere plek om te leven als het om seksuele 

Meer info en het programma vind je via www.regenboogweek.nl