Leuk optrekje hoor!
In oktober, tijdens de 8e editie van de Biënnale Art Nouveau - Art Déco, stelt Brussel gebouwen uit deze twee belangrijke architecturale stijlen open voor publiek. Dit jaar ligt de focus op feestlocaties, theaterzalen en ontmoetingsplaatsen. Voor ieder weekend is er een andere interieurrondleiding te boeken via de website. Je kunt kiezen voor een rondleiding te voet, per fiets of per bus. Reserveren is verplicht, dus wees er op tijd bij!
www.biennale-art-nouveau.be

A tale of two countries
De 25ste editie van kunstenfestival Europalia vindt plaats van 6 oktober t/m 31 januari en staat in het teken van Turkije. Alle facetten van dit authentieke, hedendaagse, maar vrij onbekende land op de grens tussen oost en west komen aan de orde. Het ambitieuze festival omvat ruim honderd evenementen, waarbij meerdere meesterwerken uit het historische Turkije zullen worden getoond. Ook de huidige kunstscène komt flink aan bod aan de hand van fotografie, dans, design, mode, architectuur, gastronomie, muziek, performance art en vele andere kunstvormen.
www.europalia.euDans maar en sjans maar
La Demence is veruit het bekendste gayfeest van België. Letterlijk vertaald betekent démence ‘krankzinnigheid’. Toepasselijk, want het gaat er iedere editie wild aan toe. Dit populaire feest vindt plaats in club Fuse, een van de grootste technotempels van Brussel. Normaliter vindt het feest een keer per maand plaats. Van 30 oktober t/m 1 november zijn er echter drie feesten op een rij, ter ere van het 26-jarig jubileum. Geen La Demence-feest in het weekend dat je in Brussel bent? Een mooi alternatief is Revelation, het jonge broertje van La Demence, dat maandelijks wordt georganiseerd in club Bazaar.
www.lademence.com / www.revelation-party.comNights at the museum
In Brussel is er in plaats van één museumnacht een hele reeks! Tijdens de Nocturnes van de Brusselse Musea kun je momenteel tot en met 10 december iedere donderdagavond terecht in 6 tot 8 musea. De ideale gelegenheid om in een ontspannend en gezellig kader de culturele rijkdommen van Brussel te ontdekken, en ook nog tegen een zeer vriendelijke prijsje. Een bezoekje kost €3,- per museum of slechts € 1,50 als je niet ouder bent dan 25. Sommige musea zijn zelfs helemaal gratis! Geniet van uitzonderlijke rondleidingen en allerhande animaties in de vaste collecties en tijdelijke tentoonstellingen van meer dan 50 musea!
www.brusselsmuseumsnocturnes.be/nlZoete verlangens
Net als iedere grote Belgische stad heeft Brussel flink wat te bieden voor de zoetekauw. Een aantal tips. Bij Lilicup haal je de beste cupcakes van Brussel. Laurent Gerbaud is een van de meest talentvolle chocolatiers van de nieuwe garde. Bij Planète Chocolat kom je alles te weten over de oorsprong van je choco, van cacaoboon tot praline. De met vanille gevulde wafeltjes van Pattisserie Méert worden zelfs in het Koningshuis graag genuttigd.Enkeltje alles, alstublieft
Kun je niet kiezen? Geen probleem. Met een Brussels Card heb je 24, 48 of 72 uur lang gratis toegang tot meer dan 30 musea, gebruik je gratis het openbaar vervoer en geniet je ook nog van tal van kortingen en cadeautjes bij kledingzaken, restaurants, bars en andere attracties. Brussel ontdekken met een passepartout.
www.brusselscard.beOmslagfoto: Philippe de Gobert