Door uitvoerig met de transgemeenschap te spreken, hoopt het Amsterdam Museum dat de zeer uiteenlopende ervaringen en visies rondom het thema zoveel mogelijk tot hun recht komen. De titel Transmission is de keuze van Miep (1949). Zij vormt het middelpunt van een fototentoonstelling van Koos Breukel en Milette Raats. De fotografen volgden haar vanaf het jaar dat zij aan het transgenderprogramma bij het VUmc begon. Wat Miep wil uitdragen? Moed om te leven, maar ook: 'Ik ben geen transgender, ik ben vrouw.'

Zelf brijdragen en meepraten
De komende maanden is het voor iedereen mogelijk om zelf een bijdrage te leveren aan de tentoonstelling Transmission. Bezoekers worden uitgenodigd om hun persoonlijke vragen, verhalen en voorwerpen te delen met en in het museum. Een selectie van de ingestuurde voorwerpen en verhalen wordt half januari aan de tentoonstelling toegevoegd. 

Elke vrijdag is er bovendien van 14.00 tot 15.00 de mogelijkheid met (ervarings)deskundigen in gesprek te gaan over het thema transgender. Daarna wordt de documentaire TransAnders getoond. In die film, winnaar van beste korte film op het TranScreen Film Festival 2015, komen verschillende Amsterdamse transgenders en crossdressers van middelbare leeftijd aan het woord.