De Pride Photo Award toont de LHBT-gemeenschap in al zijn diversiteit. Om het vijfjarig jubileum te vieren is er een breed thema gekozen: Stories of Love and Pride. Ook wordt er extra aandacht besteed aan genderstereotypes, die volgens de organisatie vaak aan de basis staan van intolerantie en geweld tegen LHBTs. Aan de 2015-editie van de fotowedstrijd deden 396 fotografen van over de hele wereld mee. Zij stuurden in totaal 3700 foto's in.

© Nikola Frioli. Uit de serie Princesses in a land of machos.De winnende foto is van de Italiaanse fotograaf Marika Puicher. Je ziet 'm boven aan dit artikel. De foto toont een 11-jarig transgendermeisje dat buitenspeelt met haar broertje. Deze prijs werd op 18 september jongstleden uitgereikt tijdens de opening van de expositie.

© Preston Gannaway. Uit de serie Out in the Hood Teddy Ebony as a young gay man.Meer info over de winnaars en de tentoonstelling vind je op de site van Pride Photo Award. De Oude Kerk is op maandag tot zaterdag open van 10.00 tot 17.30 en op zondag van 13.00 tot 17.00. 

Al geweest? Laat ons in de reacties weten wat je van de expositie vond.