Bekende internationale LHBT's en hun bondgenoten werden tijdens de awardceremonie geëerd. Zo won Adam Lambert de prijs voor Best Music. Hij opende show met zijn hit 'Ghost Town'. Yoko Ono werd onderscheiden met de speciale 'Outstanding Achievement' award. Gisteren nog deed zij een boekje open over de bisgierige fantasieën van John Lennon. 

Tijdens de ceremonie werd mode-ontwerper Alexander McQueen postuum in het zonnetje gezet. Zijn zus Jacqueline nam de 'Legend Award' namens hem in ontvangst. One Direction-lid Liam Payne, eerder dit jaar covermodel van Attitude, werd uitgeroepen tot meest sexy man van het jaar.

Ook iedereen die in mei dit jaar 'ja' stemde tijdens het Ierse referendum over het openstellen van het huwelijk mag zich in de handen wrijven: zij vormden gezamenlijk het beste moment van het jaar. Dankzij hen werd Ierland het eerste land waar het same-sex huwelijk werd ingevoerd na een landelijk referendum.

Attitude is het grootste homoblad van het Verenigd Koninkrijk. Hoofdredacteur Matthew Todd: 'We zijn dolgelukkig dat we zo'n diverse groep winnaars in het zonnetje hebben kunnen zetten. Zij hebben allemaal onze lezers – homo of hetero, trans of cis – weten te raken.' De nieuwe editie van Attitude is beschikbaar in acht verschillende varianten, met ieder een andere winnaar als covermodel.

Rainbow Awards
In Nederland worden uitblinkers van de LHBT-gemeenschap sinds dit jaar ook met een award geëerd. De Rainbow Awards werden afgelopen juni voor de eerste keer uitgereikt in Tuschinksi. Waarschijnlijk krijgt het awardgala in 2016 een vervolg.