Toen Joanna Lumley (beter bekend als Patsy) in juli bevestigde dat er daadwerkelijk een film in de maak was, begonnen gelijk de geruchten over de cameo’s.


Saunders liet eerder weten dat nagenoeg alle karakters die in de serie de revue zijn gepasseerd in de film zullen zitten. Daarnaast schijnt One Directions Harry Styles een rol te gaan spelen als Patsy’s ‘love interest’.

Daarnaast is er misschien wel een gastrol weggelegd voor jou? Headhunters zijn momenteel op zoek naar 96 dragqueens en ‘draggy camp fantastic looking queers’ die zich bij de cast willen voegen. Acht van de queens krijgen een edelfigurantenrol en zeventig bevinden zich in een publiek. Daarnaast wordt gezocht naar achttien celebrity look-a-likes; drags die nauwelijks te onderscheiden zijn van Cher, Madonna en Dolly Parton hebben dus sowieso een streepje voor. 

Update: We hebben inmiddels gesproken met de dame die verantwoordelijk is voor het casten van de queens. Zij liet ons weten dat zich binnen no-time honderd drags hebben gemeld. De inschrijving is dus helaas reeds gesloten. :(

Fashion faux pas 
De eerste persfoto is inmiddels wel vrijgegeven (zie hieronder). Ook over de plot is meer bekendgemaakt in een persbericht. Het verhaal is als volgt: 'Edina en Patsy leven nog altijd het luxeleventje dat ze gewend zijn, vol glitter en glamour. Ze shoppen, drinken en clubben hun weg langs Londens meest trendy hotspotjes. Wanneer ze de schuld krijgen van een groot incident tijdens een überfashionable feestje, raken ze echter ineens verstrengeld in een mediastorm en worden ze meedogenloos achtervolgd door de paparazzi. Met geen rooie stuiver op zak vluchten ze naar de glamoureuze speeltuin van de rijksten der aarde: de Franse Riviera. Daar broeden ze op een plan om voorgoed te ontsnappen en hun luxeleventjes weer op te pakken tot in de eeuwigheid.' 

Wij kunnen niet wachten. Wat jullie, sweetie darlings?
Fox Searchlight Pictures / BBC Films

Bron: The Spectator