Kenworthy zegt dat hij vanaf zijn vijfde wist dat hij homo is. Twee jaar geleden begon hij zijn vrienden en familie in te lichten. Tijdens de Winterspelen in Sotsji zat hij dus nog diep in de kast: 'Ik heb me nooit trots kunnen voelen over Sotsji, vanwege wat ik niet deed', vertelt hij nu aan ESPN The Magazine. Hij zegt zich ook zorgen te maken over de reactie van andere sporters. 'Ze zeggen dat [de skisport] een gemeenschap van individuen is en dat iedereen zich bezighoudt met zijn eigen onderdeel. Dat het geen teamsport is, dus dat je jezelf kan zijn. Maar dat is niet zo. Iedereen draagt dezelfde kleding. Iedereen rijdt in hetzelfde type auto en iedereen luistert naar dezelfde muziek. De skiwereld staat niet erg open voor iemand die anders is. Daar maak ik me zorgen om.'

Leden van de Amerikaanse Wintersportbond hebben al positief gereageerd en het Amerikaanse Olympische team tweette:

COC Nederland hield tijdens de Winterspelen een lijstje bij van sporters die uit de kast waren. Het ging toen om negen mensen, waaronder drie Nederlanders. Gus Kenworthy is de vijfde sporter die ná de Spelen openlijk voor zijn geaardheid uitkomt.

Tijdens de Olympische Winterspelen speelde de goedlachse Kenworthy zich ook al in de kijker, toen vanwege alle aandacht die hij had voor de lokale zwerfhonden.

Bron: ESPN