Het COA heeft de berichten hierover bevestigd tegenover de NOS, maar kan niet zeggen of er ook sprake was van fysiek geweld. De man was onherkenbaar in beeld, maar werd desalniettemin herkend door enkele medebewoners. Zijn vriend en hij werden vervolgens in de kantine van de noodopvang in Apeldoorn lastiggevallen. De man vertelt: 'een van de mannen duwde mij en sloeg mij en mijn vriend met zijn mobiele telefoon. Ook namen ze foto's van ons.'

De slachtoffers vluchtten rond 23.00 naar buiten en durfden pas om 04.00 uur terug te keren. Het COA heeft ze toen weer binnengelaten. Het COA zegt te zoeken naar een oplossing. De man in kwestie wil zo snel mogelijk naar een veiligere locatie.

Gisteren nog luidde het COC de noodklok over de situatie waarin LHBT-vluchtelingen zich bevinden in de noodopvang. Tien asielzoekers uit acht verschillende opvanglocaties hebben zich bij het COC gemeld. Voorzitter Tanja Ineke: 'Wat heb je aan een dak boven je hoofd als je niet eens je kamer uit durft door alle bedreigingen en antihomopesterijen.' In de nieuwe editie van Gay&Night staat een interview met Sarjon (19), die ook in zijn opvanglocatie te maken kreeg met homofobe incidenten.

Bron: NOS